fbpx

 

Hogyan válassz megbízható költöztetőt?

Nem egyszerű feladat jó csapatot találni. Fontos figyelmet szentelni a megfelelő kiválasztásra, hiszen bútoraid, eszközeid, emlékeid, értéktárgyaid, komplett lakásod, házad, vagy irodád költöztetése felelősségteljes feladat.

Mielőtt választanál…

1. Szakembereket legtöbbször ismerősök ajánlása alapján választunk. Azonban, ha nincs ilyen kapcsolatunk, akkor jöhet „barátunk a Google”.

2. Ha pedig már találtál is, nagyon fontos, nézz utána, hogy egyáltalán aktívan működő cégről van-e szó!

3. Ha van honlapja, vagy Facebook, illetve Instagram oldala, akkor könnyen kaphatsz aktuális információkat. Amennyiben viszont a legutóbbi bejegyzésük már több éves, akkor érdemes elgondolkodni, hogy vajon működhet-e még a költöztető cég.

4. Nézd meg róluk a Google és Facebook értékeléseket, véleményeket. Azonban ne ítélj elsőre, csak azok értékelésére adj, akik komolyan vették, nem pedig egy adott cég rosszhírét akarják kelteni.

5. Ha szimpatikusnak találod Őket, akkor tájékozódj tőlük telefonon, üzenetben, hogy miként és mennyiért vállalják a munkát. Fontos, hogy a költözés minden részletéről tájékoztasd Őket.

6. Előnyösebb olyan céget választanod, aki biztosít költöztető ládákat, illetve a költözés folyamán odafigyel a bútorok fóliázására és a platón elhelyezett értéktárgyak rögzítésére és filc anyaggal való védésére.

7. Ha rendelkezik kölcsönözhető költöztető ládákkal sok bosszúságtól és plusz munkától kíméled meg magad. Nagyon sok idő egy család dolgainak becsomagolásához megfelelő mennyiségű dobozt, zsákot összegyűjteni, illetve nem kevés pénz megvásárolni. Azután, ott a kérdés, hogy mit kezdesz vele.

8. Tájékozódj, hogy van-e a költöztető cégnek a bútorok megfelelő védelmére fóliája, csomagoló anyaga. Nem örülnél neki, ha a hűtőd, mosógéped vagy a kedvenc bútorod karcos lenne vagy megsérülne mire a helyére kerül.

9. Az már csak hab a tortán, ha a cég rendelkezik vállfás szállításra alkalmas kialakítással a gépjárműveik raktereiben. Így még kényelmesebb lehet a folyamat, hiszen nem kell újra mosni és vasalni az összes akasztós ruhád.

10. Jó tudni, hogy egy, vagy több autója van-e a cégnek. Hiszen, ha óradíjas a költözés máris jobb a kétautós kiállás. Ráadásul gyorsabban és rugalmasabban haladhat a munka.

10+1. Ne feledd, nem biztos, hogy a legolcsóbb a leggazdaságosabb!

A megfelelő költöztető csapattal a költözés máris stresszmentes lehet, hiszen minden időben és épségben a helyére kerül. Így rengeteg izgalomtól tudod magad megmenteni. A költözés mindenki életében egy nagy lépés. Mi pedig arra törekszünk, ami a szlogenünk is már évek óta:

„Költözzön stresszmentesen! ”